У столиці пройшли зустрічі Простору Гідності на тему "Війна і людина"

У столиці пройшли зустрічі Простору Гідності на тему "Війна і людина"

Недільний Київ не традиційно залюднений, ось так ми, через Простір Гідності, згуртувавшись навколо інтересу дослідити свої емоції у час війни та заохочені бажанням ясності зору в наших діях сьогодні, розпочали зустрічі з іноземними тренерами і менторами Школи "Інженерів Порозуміння". Цього разу закликали усіх охочих долучитися до офлайн-зустрічей.

Дві локації, два тренери, дві аудиторії – одна об'єднана спільнота, і ще ширша гамма почуттів та потреб.
Хаґіт Ліфшиц, тренерка Школи ІП з Ізраїлю, ділилася з Інженерами Порозуміння досвідом життя і праці у країні, де активна фаза війни поновлюється кожні декілька років. Інженери порозуміння занурювалися на глибину своїх вже рідних тем Ненасильницького спілкування. 

о. Кристлін Ранджендрам, TJ, ментор Школи ІП (Шрі-Ланка/США) – тримав простір для вітчизняних практиків ННС, щоб розмірковувати над поняттями сильних емоцій гніву, люті, страху... у час війни. Палка дискусія між учасниками добровільно і неймовірно-чудесно переходить у мовчання, а біль розсіюється, бувши почутим, натомість постає сила. Отець Крис, відповідаючи на запитання, ділиться своїм досвідом життя і служіння у країні у час війни, де тривалий час відбувалися жорсткі сутички, досліджує з практиками і прихильниками ННС різні стратегії у часі війни. А часом залишає запитання у просторі, бо як каже – "... Не важливо мати відповіді, важливо, коли є запитання, тоді відповіді прийдуть і це станеться вчасно."


Заходи проводилися на партнерських майданчиках в рамках проєкту «Діалог задля вирішення конфліктів», що здійснюється в Україні Українським центром Ненасильницького спілкування і примирення «Простір Гідності» у партнерстві з ПАКС Нідерланди за фінансової підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини.”





Зустріч отця Кристліна Ранджендрам, TJ, ментора Школи ІП (Шрі-Ланка/США) з практиками ННС в Україні, Vcentri HUB





 Тренінги Хаґіт Ліфшиц (Ізраїль) з Інженерами Порозуміння на тему ННС: поглиблений рівень, Київ