Діалог на тему "Практика ННС з підлітками" відбувся у Харкові

Діалог на тему "Практика ННС з підлітками" відбувся у Харкові

20 вересня учасників Школи "Інженери Порозуміння" Андрія Синякова та Ольгу Клименко було запрошено керівником Харківського обласного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оленою Хватинець. Майбутні Інженери Порозуміння провели діалогову зустріч з батьками, що виховують прийомних дітей з різних районів Харківщини.

Тема діалогу була присвячена застосуванню практик ненасильницького спілкування з підлітками, зокрема: яким чином допомогти дітям, що прийшли з сімей, де батьки позбавлені батьківських прав, облишити звичку до крадіжок, як прийомним батькам за допомогою ненасильницького спілкування перетворювати вимогу та наказ у прохання через почуття та потреби, а також яким чином порядок та безпека у новій родині сприяють вихованню дітей, що мають травматичний досвід попереднього життя. Обговорення викликало багато емоцій та позитивних відгуків у учасників.

В ході співбесіди родини ділилися власним досвідом з тими, в кого виникли проблеми та напруження з прийомними дітьми. В цілому зустріч була цікавою та позитивною.

За бажанням учасників були сформовані плани на подальшу співпрацю.