Перший Публічний діалог

Перший Публічний діалог

7 грудня 2021 р., у День місцевого самоврядування, у Києві відбувся перший у нашій практиці діалоговий процес відкритого формату (т. з. Публічний діалог).

Діалог, фасилітований Інженерами Порозуміння Мариною Акимченковою з Донеччини та Олегом Івановим з Луганщини, об’єднав представників самоврядування України та громадських організацій і громад з Київської, Херсонської, Закарпатської, Житомирської, Одеської, Луганської, Харківської та Донецької областей України, котрі не мали порозуміння щодо бачення питань впровадження децентралізації у їхніх громадах.

Згідно з відгуками учасників діалогу, фасилітаторам вдалося підтримати представників місцевого самоврядування й громадських організацій різних областей України, почути одні одних і знайти порозуміння, а також почати опрацьовувати можливі стратегії спільної роботи над критичними і живими для громади питаннями.

Публічний діалог відбувся у рамках реалізації одного з компонентів проєкту Інженерів Порозуміння — «Діалог задля вирішення конфлікту», що реалізується Українським центром Ненасильницького спілкування і примирення «Простір Гідності. Dignity Space» за підтримки міжнародної миротворчої організації PAX, Нідерланди. У команду фасилітаторів входили Віктор Кронін (Харківщина) та Світлана Оніщенко-Бондаренко (Київщина).

Наступні діалоги у цьому форматі пройдуть у м. Дніпро та залучать антагоністів тем інтеграції ВПО, питання мови в Україні та вакцинації від Covid-19.