«Простір Гідності» консультує методичний центр «Незалежне життя»

«Простір Гідності», слідуючи програмним засадам максимально створювати умови та поширювати інструменти Ненасильницького спілкування у конфліктних ситуаціях й одночасно підтримувати та сприяти навчанню тих, хто висловив намір та готовий практично здійснювати миротворчу діяльність, продовжує допомагати у діяльності різноманітних організацій.

Зокрема, з 2019 року тренерка та Інженер Порозуміння Юлія Галаган активно співпрацює з Мережею центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді м. Києва, впроваджуючи інструмент Ненасильницької комунікації (ННС) в роботу центрів.

Понад 70 спеціалістів й директорів мережі отримали знання з поглиблення методу ННС.

Метод Ненасильницького спілкування, якому навчає та який пропагує «Простір Гідності», стосуючи емоційне зцілення, примирення та/або врегулювання конфліктів у мирний спосіб, також беруть у свою роботу й п’ять Центрів соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з ф. о. під час проведення діалогів спеціалістів, батьків та молоді з інвалідністю на їх шляху до реабілітації.

Ось як учасники інтервізійної групи підтримки «Розмови з емпатією» з вивчення методу ННС діляться враженнями:

«Я б відзначила той факт (дар), що люди, які працюють з людським фактором і часто із-за вигорання НЕ доповзають до вирішення своїх особистісних проблем, на групі мають можливість, завдяки ННС побачити ці проблеми. А практика ННС дає механізми вирішення цих проблем», — Людмила, фахівець соціальної роботи (ФСР) Шевченківського РЦСССДМ.

«Вдячна! Дуже-дуже вдячна за чудову нагоду взяти участь у вивченні теорії та практики курсу з Ненасильницького спілкування за методом Маршалла Розенберга. Справжня майстриня своєї справи Юлія Галаган протягом шети місяців передавала нам свої знання. І попри всі перешкоди та форс-мажори, карантинні обмеження й дистанційне навчання, ми це змогли. Наша група — взірець. Жага до знань є величезною. Тепер ми можемо йти по життю разом з ННС. Набуті знання однозначно позитивно вплинули як на світогляд так і на робочий процес, ми маємо тепер ще і такий інструмент.» — Ярослав, ФСР Солом’янського РЦСССДМ.

«Дякую за подаровану надію і віру в те, що можна змінити світ ненасильницьким шляхом… Крокуючи по сторінках книги Маршалла Розенберга, поринаючи в його методи спілкування з людьми, в його запропоновані способи вирішення складних конфліктних ситуацій, заряджаєшся неймовірним бажанням втілити це в своєму житті. Це дуже круто, але супер складно… Не вистачає практики… Це як зерно, кинуте в непідготовлений грунт. Щоб виросло, його потрібно добре поливати, удобрювати і, головне, не забувати про нього… Але якщо вдасться виростити, то це, на мій погляд, може стати хорошим початком перетворення світу в кращу сторону… Останнім часом доводиться в практиці стикатися з ситуаціями, коли не працює навіть медіація… Хочеться вірити, що за допомогою методів Ненасильницького спілкування можна буде вирішувати найскладніші завдання і знаходити виходи навіть у безвихідних ситуаціях. Величезна подяка Юлії Галаган за отримані знання та набуті в процесі навчання навички. Сподіваємося на продовження!!! Дякую!» — Людмила, ФСР Солом’янського РЦСССДМ.

«Велика подяка за курс з Ненасильницького спілкування Маршалла Розенберга. Завдяки майстерності спікера Юлії Галаган, слухачам курсу впродовж шести місяців вдалося опанувати теоретичну та практичну частини з ННС. Саме навички та впровадження ННС в повсякденній праці дозволить спеціалістам соціальних служб м. Києва суттєво розширити фаховий інструментарій задля вирішення нагальних потреб відвідувачів.» — Роман, реабілітолог Подільського ЦСПРДМФО.

«Висловлюю подяку Юлії Галаган за знайомство з методом Ненасильницького спілкування Маршалла Розенберга, яке дійсно покращує якість мого життя. Це досконало інший погляд на конфліктні ситуації між людьми. Ми отримали інструменти для зниження напруженості в конфліктах і для створення емоційних зв’язків з оточуючими. ННС допомагає зрозуміти і прислухатися до своїх почуттів, визначити свої потреби, які ми хочемо задовольнити. ННС надає надію, впевненість та оптимізм, що будь-яку конфліктну ситуацію можна вирішити з миром у серці. Дякую всій нашій групі учасників, які підтримували один одного.» — Олена, ФСР Печерського РЦСССДМ.

«Закінчилося моє навчання на курсі ННС. Спочатку програми я не дуже розуміла, як буду все встигати, бо і робота, і ще багато навчальних заходів паралельно. Але! Частково спасибі карантину, що мені довелося сповільнитися і я змогла закінчити навчання й всюди встигла. Спасибі, Галаган Юлії, за терпіння і цікавий виклад матеріалу. Дякуємо всім учасникам за теплу атмосферу в групі, яку нам вдалося створити разом. Поки не можу сказати, що проєкт кардинально змінив моє життя, але слід залишив однозначно. З’явилося більш чітке розуміння емпатії. Переконалася у важливості та правильності намагатися чути потреби інших людей в різних ситуаціях. Побачила в роботі різні техніки, якими можу користуватися в своїй практиці.» — Олена, психолог Подільського ЦСПРДМФО.

В свою чергу «Простір Гідності» радий, що його діяльність та метод ННС, якому він навчає, слугують налагодженню діалогів у суспільстві та мирному врегулюванню конфліктних й, часом здається, зовсім невирішуваних ситуацій.

Джерело та фото: https://www.facebook.com/groups/361214180665707/permalink/3143447749108989/