Розпочалося навчання для третьої групи Школи Інженерів Порозуміння

Розпочалося навчання для третьої групи Школи Інженерів Порозуміння

22 січня 2018 року розпочалося навчання третьої Школи Інженерів Порозуміння.

15 нових учасників приєдналися до спільноти "Інженерів Порозуміння" - людей, які займаються налагодженям діалогу, допомагаючи шукати сторонам порозуміння та сприяючи поширенню мирного способу розв'язання конфліктних ситуацій.

Ввідний тренінговий блок представили Карл Плеснер, координатор тренінгової частини програми Школи, сертифікований тренер з Ненасильницького спілкування (Україна-Данія) та Синта Депондт, тренерка та керівниця програми.

Декілька перших вражень, якими встили поділитися учасники:

«В кожному з нас живе дитина, яка легко вміє показувати свої емоції. Потім, коли ми дорослішаємо, суспільство одягає нас у „шкарлупу“. Ненасильницьке спілкування допомагає звільнити свій внутрішній світ та зрозуміти інших».

Ігор Гонімар

«Я зрозуміла, що виражаючи свої почуття стаєш і вразливою, але і сильнішою водночас. Говорячи про свої почуття, знаходиш себе».

Тетяна Дихтярчук

У ці дні з учасниками 3-ї групи працює тренер Школи психолог Наталя Карпенко.

«У будь-якій ситуації міжособистісної взаємодії, в тому числі в конфліктній ситуації, лише третина відповідальності належить вам, бо інша третина належить іншому учаснику цієї ситуацію, а решту — не залежить від вас обо взагалі. І ця третя третина може бути названа словом „Бог“ чи „Всесвіт“, чи „трансперсональне“.»

Команда організації висловлює радість тому, що спільнота розширюється, і разом з цим з’являється більше можливостей творити порозуміння і мир в Україні.