Розпочато навчальний рік 5-ої групи Школи Інженерів Порозуміння

Розпочато навчальний рік 5-ої групи Школи Інженерів Порозуміння

18 березня стартував річний освітній курс для п’ятої групи учасників програми з повною зайнятістю Школи «Інженери Порозуміння».

Сьогодні, коли весь світ перебуває в умовах обмеженої соціальної активності пересування й намагається пристосуватися до взаємодії чи не на усіх рівнях через Інтернет, Школа Інженерів Порозуміння продовжує працювати, творити, вчитися і не зупиняється налагоджувати зв’язок задля миру і порозуміння у суспільстві.

П’ята група Школи ІП розпочала навчання вчасно – 18 березня 2020 року. Згідно з розкладом, навчальний курс ділитиметься на 2 періоди – 5-місячний тренінговий та 7-місячний практичний. Учасники групи опановуватимуть Ненасильницьке спілкування, фасилітацію діалогів, переговорний процес, медіацію, вступ до нейронауки та ін.

Зважаючи на обмежені умови пересування через загальнонаціональний карантин для протидії поширення коронавірусної хвороби (COVID-19), перший тренінговий блок для нових учасників Школи успішно відбувся 27 березня в онлайн-просторі. В ньому взяло участь 15 обраних на програму учасників із Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Харківської, Одеської, Запорізької та – вперше у Школі ІП – Чернівецької, Закарпатської й Херсонської областей України.


Провели перший віртуальний навчальний курс тренери Сінта Депондт (партнерка проекту, кандидатка у сертифікацію Міжнародного центру ННС/CNVC (Нідерланди) та Павло Козилецький, сертифікований тренер ННС (Україна), далі тренінговий простір з групою належатиме сертифікованим тренерам Карлу Плеснеру (Данія-Україна) і Хаґіт Ліфтшіц (Ізраїль).

На учасників п’ятої групи Школи «Інженери Порозуміння» попереду чекають 8 окремих тренінгових блоків, проходження яких завершить складання проміжного екзамену. Далі учасники матимуть період практики у своїх громадах за підтримки та менторства від тренерів Школи ІП та випускників 1-ої хвилі – Інженерів Порозуміння. По завершенню навчання учасники складатимуть випускний екзамен і за умови його проходження отримають кваліфікаційний сертифікат Інженера Порозуміння (зелений). Термін завершення навчального процесу для п’ятої групи – не пізніше 1 квітня 2021 року.

*До повного завершення карантинних заходів тренери і надалі проводитимуть онлайнові тренінгові сесії.

Отож, вперед! Адже світ дає нам нові виклики і Школа «Інженери Порозуміння» та її випускники – це той актив, який продовжуватиме змінювати світ на краще, миробудувати його, зміцнювати і відновлювати, підтримуючи нову і здорову світобудову!

«Навіть одна людина може щось змінити, а спробувати мав би кожен!» (Джон Кеннеді)