Інженери Порозуміння здійснюють просвітницьку діяльність

Інженери Порозуміння здійснюють просвітницьку діяльність

15 вересня у Харкові за сприяння Інженера Порозуміння Ольги Клименко та ГО «Простір Гідності» відбувся воркшоп – «Миротворчі підходи до вирішення конфліктів». Захід відвідали соціальні працівники проєкту «Домашня опіка для ВПО на Сході України» та їх колеги з Територіального центру надання соціальних послуг Немишлянського району міста Харкова.

Під час вишколу фасилітатор та національна медіаторка Ольга Клименко навчала слухачок правильному підходу до врегулювання навіть незначних конфліктів мирним шляхом. Особливо це важливо під час здійснення діяльності учасників вишколу, які працюють з людьми похилого віку та особами з інвалідністю.

Серед знань, якими ділилася Інженерка Порозуміння, й інформація про Ненасильницьке спілкування, його принципи та використання, а також про емпатію та її головний принцип – співпереживання, розуміння почуттів іншого. Емпатія базується на почуттях й не залежить від інтелектуальних здібностей, - людину потрібно сприймати такою, якою вона є, поважати її переживання та спробувати допомогти їх зрозуміти і пояснити.

Під час заходу було також приділено увагу медіації та її важливості під час процесу трансформації та вирішення конфліктів.