Трансформаційна дія Інженерії Порозуміння сягнула сфери охорони здоров'я Донеччини

Трансформаційна дія Інженерії Порозуміння сягнула сфери охорони здоров'я Донеччини

У смт Миронівський Бахмутського району Донецької області відбувся діалоговий процес, фасилітований Інженеркою Порозуміння з Донеччини Мариною Акімченковою. Робота здійснювалася в рамках проекту ГО «Український центр «Простір Гідності» – «Пряма дія Інженерів Порозуміння»*.

Смт Миронівський знаходиться дуже близько до лінії розмежування. Гуркіт обстрілів не дивує місцеве населення та лише додає тривоги його мешканцям. «Рівень напруги у громадах нашого регіону доволі високий, на це впливають різні зовнішні та внутрішні чинники. І сфера охорони здоров'я не є винятком, перед її працівниками стоять неабиякі виклики» – коментує Марина Акімченкова.

Участь у діалоговому процесі брали медики (їх інтереси представляла ГО «Асоціація сімейної медицини Донецької області»), керівники Центру первинної медицини та представник від місцевої влади. «Процес проходив досить емоційно, навіть, я б сказала, з високим градусом пристрастей», коментує фасилітаторка, – «учасниками цього діалогового процесу були три сторони конфлікту, та в дійсності сторін більше, оскільки позиції в середовищі медиків дуже різняться. Основні виклики – розподіл ресурсів, проблеми, пов'язані з реформами децентралізації та медицини».

Дякуючи підтримці фахівця у сфері соціальної комунікації – Інженера Порозуміння, працівникам місцевої медичної сфери вдалося перевести складну ситуацію у конструктивне русло. Після діалогу учасники одноголосно свідчили, що отриманий досвід такого спілкування був для них якісно новим і дуже позитивним, та висловлювали велике бажання продовжувати співпрацю.

Діалог відбувся у рамках проекту «Пряма дія Інженерів Порозуміння» , що здійснюється в Україні ГО Простір Гідності . Dignity Space за фінансової підтримки данської організації CISU через партнерську ННС-асоціацію LIVKOM (Данія)