6-та група Школи Інженерів Порозуміння розпочала своє навчання

6-та група Школи Інженерів Порозуміння розпочала своє навчання

Сезон навчання для 6-ї групи річного поглибленого навчання у Школі Інженерів Порозуміння відкрито!

В столичному Будинку Інженерів Порозуміння зустрілося 16 учасників групи 6-річної поглибленої програми Школи ІП для участі у своєму першому тренінговому блоці.

Листопадовий тренінговий блок, перший із 7-ми, пройшов у режимі офлайн. У час світової пандемії можливість працювати наживо дійсно вже сприймається як надто цінний дарунок. «Так важливо, що ми усі змогли приїхати на свій перший тренінговий блок, щоб зустрітися у Будинку Інженерів Порозуміння наживо», – ділиться учасник нової групи, Олександр Бова, – «Адже навчання у сфері кризових соціальних комунікацій і миробудування особливо цінне через живий зв’язок – як із тренерами, так із співгрупниками. Цей зв'язок геть не просто досягнути через присутність онлайн».

Карл Плеснер і Сінта Депонт – партнери і співзасновники Школи ІП – ознайомили учасників з основами Ненасильницького спілкування та поділилися своїм досвідом застосування ННС у миробудівній роботі.

Будинок тепло і гостинно прийняв своїх нових мешканців. Учасники домовилися про співпрацю у веденні господарства і навчанні, започаткувавши у традиціях Школи ІП, зручні та дієві підходи до спільного перебування у своїй новій оселі.

У ході адаптації група мала запит на проведення процесу колективного прийняття рішень, коли голос кожного почутий. Партнери проєкту Карл Плеснер і Олена Ганцяк профасилітували цей процес для учасників, хоч ця тема, як окремий тренінг, була запланована для групи на середину навчання. «Ми розробляємо тренінговий план на кожен тренінговий блок відповідно до навчальної програми та часто трапляється, що тренери відхиляються від нього у ході роботи, ідучи за процесом і відповідаючи на запит учасників групи» – розповідає Олена Ганцяк, керівник організації-виконавця проєкту «Простір Гідності»  –  «Це надзвичайно збагачує процес навчання живою енергією реального досвіду і допомагає учасникам швидше та краще засвоювати матеріал».

Особливість 6-ї групи в тому, що її учасниками стали мешканці з різних регіонів України, оскільки цього разу конкурс для майбутніх майстрів з миробудування було оголошено для всіх областей без обмежень.

Цьогоріч під час відбіркового періоду для усіх учасників на останньому етапі конкурсу Інженери Порозуміння провели воркшопи із основ Інженерії Порозуміння для усіх 45 конкурсантів і запропонували розширені сесії «Питання-відповіді».