Інженерія Порозуміння в дії: Миколаївщина

Інженерія Порозуміння в дії: Миколаївщина

Миколаїв – місто українського Помор'я, що разом із сучасною славою суднобудівництва добре пам’ятає і час УНР, і визвольні зусилля союзних військ гетьмана Скоропадського, і «Чорну дошку» Голодомору 1932-33 рр. із приходом совітів – і масові єврейські розстріли від рук нацистів, і ще багато чого, поділяючи зболений досвід всієї України.

І сьогодні, у час російської війни в Україні - мшсто героїчно бере на себе нищивні удари ворога, тримаючи оборону південної частини країни.

Інженери порозуміння разом з Оленою Ганцяк та Карлом Плеснером під час подорожі на Миколаївщину відвідали колег і друзів – справжніх героїв, що з перших днів війни самовіддано дбають про безпеку, порядок, чисту воду для миколаївців і переселених з сусідніх областей співвітчизників. "Ми не можемо не приїжджати до них, бо ж нам надто цінно мати спільну реальність з цією частиною нашої країни, співпереживати в дії, відчувати тепло взаємопідтримки, говорити однією професійною мовою, разом вірити в перемогу," – ділиться Олена Ганцяк.

Нагадуємо, що з перших днів російського вторгнення в Україну 2022 р. (24.02.22 р.) Інженери Порозуміння об’єдналися у мережу українських спеціалістів з кризових комунікацій та відновлення миру, що координується Українським центром Ненасильницького спілкування і примирення "Простір Гідності", співзасновником концепції Інженерії Порозуміння в Україні за пітримки ПАКС-Нідерланди. Інженери Порозуміння здійснюють свою роботу в різних регіонах України, а з початку повномасштабної війни РФ проти України також і у країнах тимчасового переселення українських біженців за посередництвом своїх професійних активностей.


Карл Плеснер, Олена Ганцяк в центрі Миколаєва з Михайлом Морозовим, очільником Поліції діалогу м.Миколаєва


Трамвай, що розвозить містом для миколаївців очищену воду.


© Фото з архіву Простору Гідності